Protetică

Protetică dentară

 

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau reabilitarea orală complexă a arcadelor dentare.

 

Prin intervenții de protetică dentară se restabilește integritatea dentară afectată de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetică - proteza dentară - fixă sau mobilă, individualizată pacientului, fațetele dentare, coroanele dentare, incrustațiile, punțile dentare și lucrările complexe protetice pe implanturi.

Protetica dentară nu înseamnă doar estetică. Este, de asemenea, necesară o reconstrucție funcțională, ceea ce înseamnă că trebuie ținut seama de fonație (producerea sunetelor), masticație (mestecarea alimentelor) și ocluzia dentară pentru a evita bruxismul (scrâșnirea dinților). Medicul dentist sau specialistul care execută o lucrare protetică trebuie să vizualizeze rezultatul final și să fie capabil să-l reproducă.

Zirconiul, ceramica presată (disilicat de litiu) sau ceramica feldspatică sunt câteva exemple de materiale noi cu ajutorul cărora, folosind protocolul corect, reușim să obținem construcții durabile și cât mai apropiate de natural.

Durerea de dinți

Durerea de dinți poate fi cauzată de diverse probleme. Examenul oral poate ajuta la determinarea cauzei.

Dantura fracturată

Dantura fracturată poate fi tratată fie prin obturație cosmetică, fie prin restaurare cu coroană din diverse materiale.

Carii dentare

Folosim tehnologie modernă pentru a detecta cariile în primele etape, salvând și păstrând dinții.

Pete pe dinți

Oferim proceduri de albire menite să readucă strălucirea dinților și să vă recăpătați zâmbetul strălucitor.

Programează-te pentru efectuarea unui consult de specialitate!