Parodontologie

Parodontologia

 

Parodontologia este specialitatea stomatologiei care studiază structurile de susținere ale dinților,  precum și bolile și afecțiunile care îi afectează.

 

Țesuturile de susținere sunt cunoscute sub numele de parodontiu, care include gingia, osul alveolar, cementul și ligamentul parodontal. Boala parodontală este una dintre cele mai răspândite afecțiuni dentare la nivel global și poate fi identificată prin inflamarea și înroșirea țesuturilor moi care înconjoară dintele (gingia). În fazele mai avansate, aceste simptome sunt însoțite de sângerarea în timpul periajul, de retracția gingivală, durere în timpul masticației și chiar prin destabilizarea dintelui pe arcadă și pierderea acestuia.

Gingivita și boala parodontală apar frecvent, din cauza igienei dentare necorespunzătoare și a neefectuării igienizării dentare profesionale de 2 ori pe an. Un număr mare de pacienți nu sesizează urgența cu care trebuie tratată parodontoza, ignoră ani de zile această boală și vin prea târziu când soluția de tratament devine în multe cazuri extracția dentară a dinților afectați de parodontoză, urmată de lucrări pe implanturi dentare.

Durerea de dinți

Durerea de dinți poate fi cauzată de diverse probleme. Examenul oral poate ajuta la determinarea cauzei.

Dantura fracturată

Dantura fracturată poate fi tratată fie prin obturație cosmetică, fie prin restaurare cu coroană din diverse materiale.

Carii dentare

Folosim tehnologie modernă pentru a detecta cariile în primele etape, salvând și păstrând dinții.

Pete pe dinți

Oferim proceduri de albire menite să readucă strălucirea dinților și să vă recăpătați zâmbetul strălucitor.

Programează-te pentru efectuarea unui consult de specialitate!