Endodonție

Endodonție

 

Tratamentul endodontic (cunoscut și ca „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”) este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care tratează „interiorul dintelui” (camera pulpară, sistemul de canale și nervii) pentru eliminarea infecțiilor și protejarea de infecții viitoare și un nou retratament.

 

Tratamentul clasic pentru obturație de canal în care medicul realizează procedura cu ochiul liber are o rată de reușită de 50-60%, în timp ce utilizarea microscopului endodontic asigură o rată de succes de peste 90%, eliminând numeroase riscuri atât în etapa non-chirurgicală, cât și în cea chirurgicală.

Păstrarea dintelui natural este deosebit de importantă pentru menținerea funcțiilor aparatului dento-maxilar.

Refacerea coroanei dintelui se realizează prin obturare (plombă) sau printr-o lucrare protetică. Rădăcinile dintelui sunt mult mai bine implantate și adaptate decât orice implant. Așadar, dacă în urma consultului, medicul dumneavoastră hotărăște că este necesar un tratament endodontic, aceasta este o veste bună, deoarece vă puteți păstra dintele natural. Reușita unui tratament de canal este influențată mult de aparatura și de materialele folosite.

Durerea de dinți

Durerea de dinți poate fi cauzată de diverse probleme. Examenul oral poate ajuta la determinarea cauzei.

Dantura fracturată

Dantura fracturată poate fi tratată fie prin obturație cosmetică, fie prin restaurare cu coroană din diverse materiale.

Carii dentare

Folosim tehnologie modernă pentru a detecta cariile în primele etape, salvând și păstrând dinții.

Pete pe dinți

Oferim proceduri de albire menite să readucă strălucirea dinților și să vă recăpătați zâmbetul strălucitor.

Programează-te pentru efectuarea unui consult de specialitate!